Er zijn steeds meer ontwikkelingen op het gebied van drukwerk en printers. Hieronder zie je een drukmachine van CCM, die door de perfecte controle van het substraat extreem precies is.

CNN printer

Substraat

Het substraat dat bedrukt moet worden, ligt op de lopende band. De CCM printer zuigt de lucht tussen het substraat en de band weg. Hierdoor blijft het substraat gefixeerd op de band liggen. De lopende band kan gecontroleerd bestuurd worden en dat geldt dus ook voor het substraat dat daarop ligt. Dit leidt tot extreem nauwkeurige drukresultaten: tot een afwijking van minder dan 5 micrometer.

Hoge snelheid

De snelheid van de lopende band is in te stellen. De doorstroomsnelheid kan wel oplopen tot 2,5 meter per seconde! Ondanks deze hoge snelheid zijn vrijwel alle materialen geschikt om te bedrukken: glas, folie, karton, … Geen uitdaging is te gek!

Inkjet

Met een inkjetprinter wordt vloeibare inkt op het papier gespoten. Er zijn grofweg twee verschillende technieken voor een inktjet printer: continuous inkjet en drop on demand technologie. Daarnaast zijn er verschillende soorten inkt die je kan gebruiken: inkt gebaseerd op water, gebaseerd op oplosmiddel of UV-inkten. Lees dit artikel voor meer informatie over de inkjettechnologie!

Heb je een drukwerk uitdaging of wil je meer weten over de technologie van deze machine? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag verder!