Bij drukwerk is bijna alles mogelijk en je kan je creativiteit volledig de vrije loop laten! Je kan bijvoorbeeld een metallic effect bereiken door gebruik te maken van foliedruk. Het is een relatief nieuwe toepassing waarbij je eindeloos kan variëren!

Foliedruk bij de machine

De techniek

Foliedruk is een bijzondere drukwerk techniek. Het gehele proces neemt enkele stappen in beslag. Allereerst wordt de afbeelding in full colour geprint. Daarna wordt de folie aangebracht. De folie hecht zich alleen aan een speciale lijmende inkt. Deze lijmende inkt wordt, door een off-set techniek, alleen aangebracht op de delen waar de folie gedrukt moet worden. Het voordeel van de inkt off-set aanbrengen, is dat je er heel nauwkeurig mee kan werken. Zelfs de kleinste details en logo’s breng je gemakkelijk aan!

Ondergronden, kleuren en formaten

Ed Cornelissen staat bij de printer die foliedruk kan printen.
Ed Cornelissen bij de printer

Foliedruk kan je toepassen op veel verschillende substraten. Het meest gebruikte substraat is papier. Het geeft prachtige resultaten op covers van tijdschriften of programmaboekjes, kaarten, verpakkingen en visitekaartjes.
Het folie is beschikbaar in verschillende kleuren, onder andere in goud, zilver en brons. Wil je graag een andere kleur gebruiken? Dat kan! Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.
Ook kan foliedruk worden toegepast op formaten tot wel 70x100cm. Foliedruk is dus geschikt voor heel veel toepassingen!

Heb je een vraag over deze of een andere drukwerktoepassing? Wil je meer informatie? Neem dan snel contact met ons op!